Cégvilág

Mélyütést vitt be a Tyson Foods

Az amerikai Tyson Foodstól 9,86 milliárd dolláros bevétel mellett 1,38 dolláros egy részvényre eső nyereséget (EPS) várt a Wall Street.

Az amerikai Tyson Foodstól 9,86 milliárd dolláros bevétel mellett 1,38 dolláros egy részvényre eső nyereséget (EPS) várt a Wall Street, s ennek megfelelően félszázalékos erősödés előzte meg a világ legnagyobb baromfi- és sertésfeldolgozójának évzáró negyedéves gyorsjelentését. A cég ehhez képest 10,14 milliárd dolláros forgalmi adattal és 1,43 dolláros EPS-szel lepte meg a piacokat. A negyedév 681 millió dolláros üzemi nyereséget hozott, ez 16 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, míg a teljes évre számított 2,93 milliárd dolláros működési profit rekordnak számít a húsfeldolgozó cég életében.

Forrás: AFP

A negyedéves adózott eredmény ezzel szemben szerény 3 millióval 394 millió dollárra nőtt, és az év végi hajrá sem segített: a 2017-re szóló profit csak 6 millióval haladta meg a tavalyit, de így is 1,77 milliárd dollár lett. Tom Hayes elnök-vezérigazgató jelezte, hogy a következő üzleti évben is hasonló bővülésre számítanak. S hogy együtt ünnepelhessenek részvényeseikkel, 30 centtel 1,20 dollárra emelték az idei év után fizetendő osztalékot. Meg is volt az öröm, a Tyson Foods árfolyama 4 százalékos pluszban indította a kereskedést.

Wall Street Tyson Foods
Kapcsolódó cikkek