Cégvilág

Újabb hazai járatbővítést jelentett be a Lufthansa

Jövőre már naponta hat járat közlekedik majd a magyar főváros és Németország legforgalmasabb repülőtere, Frankfurt között.

Az eddigi menetrend szerint a nyári időszakban öt, a téli menetrendben pedig négy járat közlekedett Frankfurt és Budapest között. 2017. november 27-től viszont a téli időszak alatt is naponta öt járat közül választhatnak az utasok, a mostani bejelentés értelmében pedig a 2018-as nyári menetrend 2018. március 25-i életbe lépésétől már naponta hat járat közlekedik a magyar főváros és Németország legforgalmasabb repülőtere között – írja sajtóközleményében a Lufthansa.

Forrás: AFP

A közlés szerint az új járat 17 órakor száll fel Frankfurtból és másfél órával később landol Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ez számos Frankfurtba érkező interkontinentális és kontinentális járat utasai számára kínál ideális csatlakozást a magyar főváros irányába, többek közt a Bogota, Ibiza, Málta, Valencia, Edinburgh, Lyon, Porto, Sevilla és Lisszabon felől érkező utasok érhetnek gyorsan és kényelmesen Budapestre.

Visszafelé este negyed 8-kor indul az útvonalon közlekedő Airbus és 20:55-kor érkezik meg Frankfurtba, így több késő este Amerikába, Ázsiába és Afrikába tartó járat érhető el rövid átszállási idővel. Budapestről Buenos Aires, Rio de Janeiro, São Paulo, Szingapúr, Bangkok, Johannesburg, Sanghaj és az etiópiai Addis Ababa felé indulóknak rövidül le a transzferidejük Hessen tartomány legnagyobb városában.

A Lufthansa végül kitér arra is: az új járat a hét minden napján közlekedik majd, így 20 százalékkal, heti 35-ről 42-re növekszik a társaság járatszáma a két város között, míg a Lufthansa Csoport ezzel heti 176-ra növeli a Budapest, Debrecen, Sármellék, illetve Ausztria, Németország, Svájc és Belgium között közlekedő járatai számát. Az üléskapacitás a Budapest és Frankfurt között növekvő arányban repülő Airbus A320, 320 neo és 321-es nagyobb kapacitású keskenytörzsű géptípusoknak köszönhetően közel 40 százalékkal bővült az idei évben.

közlekedés Lufthansa járat
Kapcsolódó cikkek