Cégvilág

Enged a Ryanair: elismeri a pilótaszakszervezeteket

A Ryanair ír fapados légitársaság pénteken bejelentette, elismeri a helyi pilótaszakszervezeteket és egyúttal arra kéri az érdekvédő szerveket, álljanak el a december 20-ára tervezett sztrájktól, hogy a légitársaság utasai zavartalanul hazautazhassanak az ünnepekre.

A fapados légitársaság eddig nem ismerte el a pilótaszakszervezeteket és így a velük való tárgyalástól is elzárkózott a pilóták kilátásba helyezett munkabeszüntetése kapcsán. A Ryanair azonban bejelentette, változtat eddigi gyakorlatán. A légicég levélben vette fel a kapcsolatot az ír, brit, német, olasz, spanyol és portugál szakszervezetekkel annak érdekében, hogy elkerüljék a fennakadásokat a karácsonyt megelőző időszakban – írja a Marketwatch.

Forrás: AFP

A légi vállalat ugyanakkor feltételt is szabott a tárgyalásokhoz, közlése szerint a pilótaszakszervezeteknek Ryanair-pilótákból álló bizottságokat kell létrehozniuk, mert a vállalat továbbra sem ülne tárgyalóasztalhoz konkurens légicégek pilótáival.

A Ryanair németországi pilótáinak érdekeit képviselő szakszervezet, a Vereinigung Cockpit kedden helyezett kilátásba munkabeszüntetést, csakúgy, mint az Ír Utasszállító Pilóták Szövetsége. A vállalat olaszországi pilótái pénteken délután terveznek sztrájkba lépni, amelyhez az Alitalia és a Vueling pilótái, valamint az Enav olasz polgári légiforgalmi vállalat dolgozói is csatlakoztak.

A Ryanair pilótái Európa-szerte magasabb béreket és jobb munkakörülményeket követelnek, a cég azonban eddig nem állt szóba a pilótákat képviselő szakszervezetekkel.

https://www.vg.hu/vallalatok/fenyegetesre-fenyegetessel-felelt-ryanair-2-714557/

pilótaszakszervezetek légi küzlekedés pilótasztrájk Ryanair
Kapcsolódó cikkek