Cégvilág

Szlovéniát preferálja az év idegenvezetője

Molnár Attilát választotta a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége az év idegenvezetőjének, aki a humorával és egyedi stílusával győzte meg az utazókat.

Molnár Attilát választotta a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége az év idegenvezetőjének. Az ajánlásokat az utazóktól kapta az esztergályostól az egyetemi docensig – mondta a Világgazdaságnak a közgazdász- és turizmusszervező-végzettségű Molnár Attila, aki 25 éve tette le az idegenvezetői vizsgát.

Molnár Attila 25 éve vizsgázott
Forrás: VG

Arra törekszik, hogy a városnézések során humorral, egyedi stílussal tegye felejthetetlenné a turistáknak a kirándulást. „Ha egy-egy poént megjegyeznek az út során, ami a városhoz, a tájegységhez vagy éppen a történelemhez, földrajzhoz köthető, akkor már megérte beszélnem” – tette hozzá.

A külföldi utak során a különlegességeket emeli ki, és valamelyik hazai látványossághoz hasonlítja. Példaként említette, hogy a nápolyi Galleria Umberto passzázsa hasonlít a Párisi Udvarhoz, a grazi házbelsők a kőszegi patríciusok lakhelyeihez, Ljubljana gótikus boltívei a soproni Festő közhöz, a lengyelországi fatemplomok a beregi Tiszahát harangtornyaihoz, a telkibányai horpamezők a Selmec környékiekhez, a karlsbadi teátrum a Vígszínházhoz.

Kedvenc országa a szomszédos Szlovénia, a vízesésektől a havas Júliai-Alpokig, ahová a barlangi csodavilág és a szellős tengerpart mindig visszacsábítja. Itthon pedig Budapesten tematikus sétákat tart a Soroksári úti malomipartól a zsidónegyeden és a Frankel Leó utcán át a Normafáig.

Elmondta, hogy korábban utazási irodák pultjában és a referensi háttérmunkában is dolgozott. Magyarország szinte minden szegletét ismeri, ezért nem fásul bele egyetlen desztinációba sem, hiszen szabadúszóként bármilyen helyszín számításba jöhet a megbízásoknál.

Molnár Attila idegenvezető
Kapcsolódó cikkek