Cégvilág

Több mint 13 milliárdból fejlesztette hazai hálózatát a Telenor

A Telenor Magyarország 2016-ban és 2017-ben több mint 13 milliárd forintot fordított hálózatfejlesztésre, ebből a vidéki és budapesti 4G fejlesztésekre több mint 8,5 milliárd forint jutott a két év során – közölte a vállalat hétfőn.

A fejlesztésekkel már közel 2700, hatezernél kevesebb lakosú településen is elérhető a Telenor negyedik generációs (4G) mobilszolgáltatása. Jelenleg összesen 1573, ezernél kisebb lakosú települést, 1112, ezer-hatezer közötti lélekszámú települést és 142, tízezer lakosnál népesebb várost fed le a Telenor másodpercenként 150 megabit (Mbps) letöltési sebességet kínáló 4G mobil adatkapcsolattal.

Forrás: AFP

Az idén a társaság 170 új bázisállomáson kapcsolta fel a másodpercenként 300 megabit (Mbps) maximális letöltési sebességet biztosító 4G+ szolgáltatást, amely így már több mint 100 településen érhető el. Emellett Budapesten tovább javult a beltéri (deep indoor) 4G lefedettség is. Az épületek több fallal elválasztott, belső helyiségeiben mért lefedettség az év eleji 83 százalékról 88 százalékra emelkedett és a további fejlesztési terveknek megfelelően még tovább nő majd.

A tájékoztatás szerint a vállalat magyarországi 4G-hálózatának kültéri lakossági lefedettsége elérte a 99 százalékot. Koller György, a Telenor műszaki vezérigazgató-helyettese a közleményben kiemelte: a mobilinternet mindenki számára elérhető kell, hogy legyen 2017-ben.

A Telenor csoport részeként 1994-ben Pannon GSM néven alapított Telenor Magyarország több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat, 30 százalékos piaci részesedésével az egyik vezető mobil távközlési vállalat, 3,5 millió egyéni és vállalati előfizetője van.

 

4G hálózatfejlesztés mobilnet Telenor
Kapcsolódó cikkek