Cégvilág

Autóipari kutatás indul Kecskeméten

Európai Uniós támogatással alternatív autóipari alapanyagok kutatásába kezd a Knorr-Bremse és a kecskeméti Neumann János Egyetem konzorciuma. A pályázatban szereplő kutatás-fejlesztési projekt megvalósulása a partnerek között már korábban is meglévő K+F+I együttműködést mélyíti tovább.

A kecskeméti székhelyű Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. és a kecskeméti Neumann János Egyetem konzorciuma 350 millió forint (mintegy 1,1 millió euró) keretösszegű támogatást nyert K+F együttműködésük erősítésére, bővítésére.

Forrás: AFP

A támogatás segítségével induló „Új fejlesztésű alapanyagok, nano-kompozitok alkalmazása sűrített levegős fék- és segédrendszerek tervezésében” című kutatás-fejlesztési projekt során

olyan új eljárásokat és alapanyagokat kutatnak, elsősorban a műanyag és a gumi anyagtudományi területen, melyek eredménye hosszútávú versenyelőnyt jelent a Knorr-Bremse számára és iránymutató megoldásokat kínál a hazai autóipar részére.

A Neumann János Egyetemmel való együttműködés a helyi tudásbázist és a kutatók ipari beágyazottságát növeli, hiszen a fejlesztésben közösen vesz részt körülbelül 30 kecskeméti mérnök és 16 egyetemi kutató.

A Knorr-Bremse 1995 óta végez kutatás-fejlesztési tevékenységet Budapesten és Kecskeméten. A multinacionális vállalatok közül a német cég hozott létre hazánkban elsőként Kutatás-fejlesztési Központot. A pályázatban szereplő kutatás-fejlesztési projekt megvalósulása a partnerek között már korábban is meglévő K+F+I együttműködést mélyíti tovább.

Neumann János Egyetem autóipari kutatás Kecskemét Knorr-Bremse
Kapcsolódó cikkek