Cégvilág

Budapesten lesz a Continental mesterséges intelligencia központja

A Continental 2018 májusában mesterséges intelligencia központot nyit Budapesten. Az új telephelyen 100 új munkahely jön létre tapasztalt szakértők és friss egyetemi diplomások számára.

A Continental 2018 májusában nyitja meg mesterséges intelligencia központját Budapesten – jelentette be Karl Haupt, a vállalat üzletágvezetője a beruházásról szóló keddi sajtótájékoztatón (A mesterséges intelligencia az automata vezetés fejlesztésének alapvető kompetenciája az üzletágvezető szerint).

Karl Haupt, a Continental fejlett vezetőtámogató rendszerek üzletágának vezetője a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott beruházást bejelentő sajtótájékoztatón 2018. január 30-án. A cég a fővárosban műszaki központot hoz létre száz új munkahellyel.
Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Azért választották Budapestet, mert itt már adott egy aktív autóipari környezet, számos egyetem és kutatóközpont, valamint az általuk keresett specialisták is rendelkezésre állnak – mondta Markus Strothjohann. A magyarországi HR vezető jelezte, hogy

körülbelül száz szoftver és hardver szakértő felvételét tervezik az új egységükhöz, mely célkitűzést rendkívül hamar szeretnék megvalósítani.

Folyamatosan keresik a gépi tanulásban jártas szakembereket, big data mérnököket, hardver-szoftver tervezőket, beágyazott rendszermérnököket és alkalmazás mérnököket – hangsúlyozta Jens Brüning, az új budapesti kompetencia központ vezetője, aki azt is hozzátette, hogy az új fejlesztési irodát Budapest belvárosában a legújabb eszközökkel szerelik fel.

A Continental hazai egységeinek sikeres autóipari tevékenysége egyre több technológiai és fejlesztési folyamattal bővül. A csúcstechnológiai fejlesztéseikhez magasan képzett szakemberekre van szükségük

– mondta el Rábai Dániel, a Continental csoport magyarországi országkoordinátora.

A Continental új kompetencia központjának létrehozása tovább növeli Magyarország versenyképességét, és erősíti az önvezető autózáshoz kapcsolódó kutatásfejlesztésben betöltött regionális szerepét, amely területen már több mint ezer mérnök dolgozik. Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke szerint a projekt fontos mérföldkő a magyarországi járműiparban, és jól mutatja, hogy a gazdaság „Made in Hungary”-ből az „Invented in Hungary” időszakába való továbblépése nem csupán a stratégiai célunk, hanem már zajló folyamat”.

innováció Continental mesterséges intelligencia telephely
Kapcsolódó cikkek