Cégvilág

Fazekas Sándor: a mezőgazdaság korszakváltás előtt áll

A mezőgazdasági beruházások hét év alatt, 2010 és 2017 között változatlan áron mintegy 33 százalékkal növekedtek – mondta a földművelésügyi miniszter szerdán Budapesten, a 36. Agromashexpo és a 8. Agrárgépshow kiállítás megnyitóján.

Fazekas Sándor elmondta, a mezőgazdaság korszakváltás előtt áll, mivel a digitalizálás rendkívüli módon terjed ebben az ágazatban is. Ezért van nagy jelentősége, hogy a magyar mezőgazdaság beruházásra és gépvásárlásra a múlt évben mintegy 340 milliárd forintot fordított, ami mintegy 20 százalékkal magasabb érték az előző évinél – közölte.

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter
Fotós: Móricz-Sabján Simon

Hozzátette: a kormány az Irinyi tervvel támogatja a magyar mezőgazdasági gépgyártás megerősítését, a magyar nemzeti összterméken belül az iparból származó bevétel további növekedése érdekében. Kifejtette, a terv elősegíti az ágazat kiegyensúlyozott fejlődését, ami kedvezően hat a versenyképességére.

A kiállításon több mint 300 kiállító mintegy 40 ezer négyzetméteren mutatja be újdonságait. Az agrárium legnagyobb belföldi kiállításához az idén is csatlakozott kísérőrendezvényként a szőlészet és pincészet, valamint a magyar kert szakkiállítás.

agromashexpo AgrárgépShow mezőgazdaság Fazekas Mihály
Kapcsolódó cikkek