Cégvilág

Kevesebb sört ittak a németek

A német sörgyárak 2017-ben 94 millió hektoliter sört értékesítettek, 2 százalékkal kevesebbet, mint az előző évben. A csapadékos nyári időjárás nem tett jót a németországi sörkertek forgalmának.

A német sörgyárak 2017-ben 94 millió hektoliter sört értékesítettek, 2 százalékkal kevesebbet, mint az előző évben – jelentette csütörtökön a söripari szakmai képviseleti szervezet, a Brauer-Bund. A Brauer-Bund a csapadékos nyári időjárás miatt a németországi sörkertek csökkenő forgalmával indokolta a visszaesést. Az stagnált.

Forrás: AFP/Matthias Balk/dpa

Az „Inside” német söripari szakmai kiadvány szerint a tíz vezető sörmárkából hétnek csökkent a forgalma, csak a belföldi eladásokat tekintve ugyanakkor nyolcnak.

A Brauer-Bund a forgalom tavalyi csökkenése ellenére is bizakodó. Jörg Lehmann, a szervezet elnöke szerint a következő években nőni fog a sörfőzdék és a gyártott sörfajták száma is. Az idén pedig a labdarúgó világbajnokság is minden bizonnyal nagyban hozzájárul majd a sörfogyasztás növekedéséhez. Emelkedik mindemellett az alkoholmentes sörök forgalma is, ami azonban nem szerepel a sörfogyasztási statisztikákban.

Németország Brauer-Bund sörgyárak sör
Kapcsolódó cikkek