Cégvilág

Megjósolták a közlekedés jövőjét

Sokkal több lehet a járműmentes övezet, az autósok pedig kisebb jelentőséget tulajdonítanak majd annak, hogy saját tulajdonban lévő járművekkel közlekedjenek az osztrák energiahivatal közlekedési szakemberek körében végzett felmérése szerint.

Elszaporodnak a járműmentes övezetek és az autósok kisebb jelentőséget tulajdonítanak majd annak, hogy saját tulajdonban lévő járművekkel közlekedjenek – derült ki az osztrák energiahivatal közlekedési szakemberek körében végzett felméréséből.

Az Österreichische Energie-Agentur által megkérdezett 123 szakember 80 százaléka gondolja úgy, hogy 2030-ra már mindennapos gyakorlattá válik a belsőégésű motoros járművek kitiltása egyes városi területekről és 71 százalékuk szerint csökkenni fog a saját járműtulajdon jelentősége az autósok szemében.

Önvezető autó bemutató útja a Frankfurti Autókiállításon 2017. Szeptember 13-án; AFP PHOTO / Daniel ROLAND

Alacsonynak tartják viszont a szakemberek a lakosság fizetési hajlandóságát a különböző mobilitási szolgáltatásokért, amit mindössze havi 85 euróra becsülnek.

A szakemberek 73 százaléka szerint az elkövetkező tíz évben egyes jól elhatárolható felhasználási területeken már megjelennek majd az autonóm módon közlekedő önvezető járművek is.

járműmentes övezet jármű mobilitási szolgáltatás belsőégésű motorok önvezető autók
Kapcsolódó cikkek