Cégvilág

A Rolls-Royce is beszállna a Paks II projektbe

A Rolls-Royce megállapodást írt alá kedden az MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt.-vel a Paks II atomerőmű-projektben történő együttműködésről.

A Rolls-Royce és az MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt. által aláírt szándéknyilatkozat célja, hogy a két fél elmélyítse partnerségi elképzeléseit a Paks II projekten megvalósítandó irányítástechnikai (I&C) rendszerek megvalósítása és karbantartása területén – tudatja közleményében a Rolls-Royce.

Az atomerőmű teljes élettartama alatt kulcsfontosságú a biztonság és a rendelkezésre állás garantálása, mondta el az aláírást követően Neil Parison, a Rolls-Royce nukleáris ágazatának stratégiai igazgatója, aki egyben a Roszatommal fenntartott ügyfélkapcsolat felelőse is.

“Nagy tapasztalattal rendelkezünk a VVER-technológia terén. Finnországban jelenleg is dolgozunk azon, hogy modernizáljuk a Loviisa Atomerőmű VVER típusú reaktorainak biztonsági irányítástechnikai rendszerét. Fontosnak tarjuk, hogy együtt dolgozhassunk helyi magyar partnerekkel az irányítástechnikai rendszerek tervezési és szállítási szakaszában, valamint az ehhez kapcsolódó egyéb szolgáltatásokban.„ – tette hozzá a stratégiai igazgató.

https://www.vg.hu/vallalatok/ge-hungary-nyerte-paksi-turbinatendert-750137/

Paksi Atomerőmű Rolls-Royce Paks 2
Kapcsolódó cikkek