Cégvilág

Technológiai cégek terén is első az USA

A Microsoft, a csipgyártó Intel és a Cisco Systems hálózatgyártó vezeti a TOP 100 Global Technology Leaders listáját.

A Thomson Reuters Corp. világvezető technológiai vállalatokat felsoroló TOP 100 Global Technology Leaders listájának első helyére a Microsoft, a másodikra a csipgyártó Intel, a harmadik helyre pedig a Cisco Systems hálózatgyártó cég került.

A héten közzétett, az iparág legfontosabb, pénzügyileg sikeres és szervezetileg megbízható vállalatainak azonosítására szolgáló lista első tíz helyén olyan amerikai technológiai óriások találhatók még, mint az Apple, az Alphabet, az International Business Machines Corp (IBM) és a Texas Instruments Inc. A tíz legjobba belefért még a német SAP és a dublini székhelyű Accenture tanácsadó cég is.

A fennmaradó kilencven vállalat nincs rangsorolva, de a listán szerepel a világ legnagyobb online kiskereskedője, az Amazon.com és a közösségi médiaóriás Facebook is. Az eredmények egy 28 tényezőjű algoritmuson alapulnak, amely a következő nyolc mutatón méri a vizsgált cégek teljesítményét: pénzügyi, menedzsment és befektetői bizalom, kockázat és rugalmasság, jogi megfelelés, innováció, emberek és társadalmi felelősségvállalás, környezeti hatás és hírnév.

A TOP 100 rangsorba csak olyan cégek kerülnek be, amelyek éves bevétele legalább 1 milliárd dollár.

A lista szerint a 100 legjobb technológiai cég 45 százalékának székhelye az Egyesült Államokban van. Japán és Tajvan a második helyen áll 13-13 vállalattal, majd India következik a listán öt társasággal.

 

Intel Microsoft Cisco Systems technológiai cégek
Kapcsolódó cikkek