Cégvilág

Több megálló neve változik a 3-as metró felújítása után

A 3-as metró felújításával kapcsolatban a napokban megjelent látványterveken nem csak a megújult állomások láthatók, de az új állomásnevek is felfedezhetők.

Az M3-as metróvonal utastájékoztató rendszerének mind arculatában, mind tartalmában illeszkednie kell az általános budapesti utastájékoztatási rendszerbe a rekonstrukció után. A metrófelújítás során megtörténik a hirdetmények, feliratok, tájékoztató elemek cseréje, és egyúttal az állomások nevének pontosítása is, ami így külön költség nélkül megtehető – olvasható a m3felujitas.hu oldalon.

Ez alapján új nevet kap Újpest-Központ állomás, amely a magyar helyesírás vonatkozó szabályára tekintettel Újpest-központra változik. Újpest-Városkapu megálló új elnevezése pedig Újpest vasútállomás lesz. A metróállomás elnevezése a BKK utastájékoztatási gyakorlatának megfelelően módosul, a vasúti átszállási kapcsolatra való egységes utalásnak megfelelően. (Ugyanezen elv miatt kapta az M4-es metró végállomása is a „Kelenföld vasútállomás” nevet.)

Megváltozik ezen felül Árpád híd állomás elnevezése is, amely a Göncz Árpád városközpont nevet viseli majd. Ennek indoklása az, hogy a XIII. kerület érintett városrészének hivatalos neve Göncz Árpád városközpont. A kerület polgármestere kezdeményezte az Árpád híd tömegközlekedési megállóinak Göncz Árpád városközpontra történő átnevezését, amelyet elfogadtak.

Végül Kőbánya-Kispest állomás neve is megváltozik, amelyet Kőbánya-Kispest vasútállomásra keresztelnek.

https://www.vg.hu/galeria/metrofelujitas-elkeszultek-az-eszaki-szakasz-allomasainak-latvanytervei/

3-as metró állomások felújitás
Kapcsolódó cikkek