Cégvilág

Újra működik a paksi blokk

A Paksi Atomerőmű 1. blokkjának kapacitását kedden hajnalban a felére csökkentették, majd a késő esti órákban helyreállították azt.

Ismét teljes kapacitással működik a Paksi Atomerőmű 1. blokkja miután kedden, a késő esti órákban újraindították azt – tájékoztatott közleményében az Országos Atomenergia Hivatal (OAH). A teljesítménycsökkentésre, a hivatal közlése szerint, azért volt szükség, mert az 1. blokki 1. számú turbinagépcsoporthoz tartozó gerjesztőgépnél javítást hajtottak végre.

Az 1. blokkon végrehajtott leterhelés során a reaktor hűtése biztosított volt, a teljesítményváltoztatást a személyzet az előírások betartása mellett hajtotta végre. Az ilyen jellegű – biztonságot nem érintő – eseményeket az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) számára nem kell bejelenteni, azonban az OAH folyamatosan felügyeli az adott blokk állapotát – olvasható a atomhivatal közleményében.

Ahogyan az ismert hétfőn reggel a Paksi Atomerőmű 3. blokkját állította le az automatikus védelmi rendszer egy 400 kilovoltos elektromos elosztó alállomáson történt műszaki meghibásodás miatt.

 

Paksi Atomerőmű 1-es blokk
Kapcsolódó cikkek