Cégvilág

Véget ért a Műegyetem rakpart felújítása

Befejeződött a Műegyetem rakparton a Bertalan Lajos utca és a Petőfi híd déli lehajtója közötti útszakasz, valamint a fel- és lehajtók komplex szemléletű felújítása – számolt be a hírről a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A rekonstrukció során felújították a rakpartszakasz teljes útpálya-szerkezetét, és a forgalmi igényeknek – valamint a jelenlegi forgalomnak – megfelelően mára déli irányba két, északi irányba egy sávon haladhatnak az autósok. Az észak felé vezető oldalon kétirányú kerékpárutat jelöltek ki a járda mellett. Szintén a rakpart Dunához közelebb eső oldalán új parkolóhelyeket építettek ki, a gyalogosjárda a kerékpárút mellett vezet – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében.

Eszerint a felújítással párhuzamosan a közvilágítási hálózatot és a csatornarendszert is felújították, átépítették a jelzőlámpás hálózatot és forgalomfigyelő kamerákat helyeztek ki. A rekonstrukcióhoz kapcsolódó zöldfelület-rendezés – tekintettel a munkák téli befejezésére – tavasszal folytatódik.

A rekonstrukció részeként felújították a Petőfi híd le- és felhajtóit is. A teljes pályaszerkezet-cserén kívül a le- és felhajtók mindkét oldalán egyirányú kerékpárút és járda épült – számolt be a BKK.

BKK petőfi híd felújítások
Kapcsolódó cikkek