Cégvilág

A legjobb külföldi vállalatvezetőket díjazták

Immár negyedik alkalommal díjazott a Budapest Business Journal (BBJ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közös gálaestjén külföldi vállalatvezetőket. A Budapest Business Journal „Az év külföldi vállalatvezetője” (Expat CEO of the Year 2018) díját a szakértőkből álló grémium Marc de Bastos Ecksteinnek, a thyssenkrupp Components Hungary Kft. vezetőjének ítélte oda, míg a HIPA különdíját Frank Müller, a Volkswagen Kelet-európai regionális irodájának vezetője kapta.

A díjat olyan Magyarországon élő és dolgozó külföldi cégvezető kaphatja, aki az adott év során kimagasló szakmai tudásával és eredményeivel a legtöbbet tette a hazai fejlődés mellett a vállalat nemzetközi elismertségéért. Idén Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Hungary Kft. vezetője tudhatja magáénak a díjat. Miután átvette, Eckstein úr elsősorban kolléinak ajánlotta azt. Mint mondta, majdnem kétezer munkavállaló dolgozik a thyssenkruppnál. Számára a legfontosabb ezért, hogy jó kapcsolatot ápoljon velük – olvashatóak a cégvezető szavai a szervezők közleményében.

Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Hungary Kft. vezetője
Forrás: a BBJ és a HIPA közös közleménye

A rendezvény társszervezője, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) legfőbb célcsoportját, legfontosabb partnereit a külföldi cégvezetők alkotják. A szervezet elsődleges feladata, hogy a lehető legtöbb befektetést vonzza az országba, de arra is nagy energiát fordít, hogy a Magyarországot választó befektetők számára magas színvonalon teljesítő hazai beszállítókat találjon – áll a közleményben.

A szervezet által alapított és odaítélt különdíj azt a külföldi cégvezetőt illeti, aki a megelőző esztendőben a legtöbbet tette a magyar beszállítókért és a hazai kkv-szektor erősítéséért. Az idei gálán ezt az elismerést Frank Müller, a Volkswagen Kelet-európai regionális irodájának vezetője kapta. Beszédében megköszönte profi csapatának munkáját és örömét fejezte ki a HIPA-val való együttműködéssel kapcsolatban – közölték a szervezők.

Marc de Bastos Eckstein Volkswagen Expat CEO of the Year ThyssenKrupp Nemzeti Befektetési Ügynökség Frank Müller Budapest Business Journal
Kapcsolódó cikkek