Cégvilág

A megújult C osztályban kicserélik a teljes technikát

A Genfi Autószalonon leplezi le a Mercedes-Benz a felfrissített C osztályt. Alig nyúlnak a karosszériához, de lényegében a teljes technikát kicserélik. Büszkék a felár ellenében választható Multibeam LED fényszórókra, amelyeknél oldalanként 84 darab LED világít, és a különösen nagy távolságra világító Ultra Range távfényfunkcióval is rendelkeznek.

Az összes felszereltségnél újratervezték az első lökhárítót, az AMG Line változatnál alapáron jár a gyémántbetétes hűtőrács, és a hátsó lámpákat is módosították. A kínálatban újdonságként szerepel a mojave-ezüstmetál és a smaragdzöld metálfényezés. Teljesen új a C osztály elektromos hálózata, ennek köszönhetően már azok a vezetéstámogató rendszerek is elérhetők a C osztályhoz, amelyek az S osztályban megtalálhatók.

Az összes felszereltségnél újratervezték az első lökhátítót
Forrás: MW

Háromféle kivitelben kérhető a kulcs, itt is elérhető a két digitális kijelzős műszeregység, új a multikontúr üléscsomag, amellyel az oldaltámaszok, valamint a gerinctámasz egyedileg beállítható, és van masszázsfunkció is. Motorok tekintetében Európában az 1,6-os benzines marad az alapszint, az 1,33-as csak Kínában jelenik meg ebben a karosszériában. Még a továbbfejlesztett 2,0 literes benzinest és az új 1,95-ös turbódízelt kaphatja az autó, illetve az AMG 43-asba a soros hathengeres benzines kerül.

A C 200-as modell EQ Boost lágy hibrid hajtást kap, amelynél az indítógenerátor szükség esetén 17 lóerővel segíti a 192 lóerős benzines munkáját, érdekes módon a 245 lóerős C 300-asból hiányzik ez a technológia. Csak az év második felében lesz elérhető a C 300 e és a C 300 de nevű, hálózatról tölthető hibrid, amelyek az EQ Power néven futó rendszert kapják. Ennél a 212 lóerős benzines vagy 195 lóerős dízel belső égésű motort egy 120 lóerős, a kilencfokozatú váltóba épített villanymotor segíti, a 13,8 kilowattórás kapacitású akkumulátorral 50 kilométeres elektromos hatótávolságot ígérnek – a rendszerteljesítményt csak később árulják el.

autó C osztály EQ Boost Mercedes-Benz
Kapcsolódó cikkek