Cégvilág

Stabil eredményt ért el az Allianz

Pénteken reggel az Allianz bemutatta a 2017-es pénzügyi évben elért eredményeit, melyek nem váltottak ki lelkesedést a befektetők körében.

„A cég üzemi eredménye 11,1 milliárd eurót tett ki, míg nettó nyeresége elérte a 7,2 milliárd eurót. Mindkét adat minimális változást jelent a tavalyihoz képest. Az értékesítés bevétele enyhén növekedett és elérte a 126,1 milliárd eurót” – írja a Handelsblatt német üzleti napilap.

A várakozásoknak megfelelően az eredményre negatívan hatott az Oldenburgische Landesbank tavalyi eladása, az ugyanis 210 millió euró költséget jelentett a vállalat számára. Emellett az Allinazot sújtotta az erős euró is, mint ahogy az amerikai adóreform sem tett jó neki, ami 200 millió eurós eredménycsökkenéshez vezetett. Igaz, ettől a jövőben már évi 400 millió euró eredményjavulást várnak.

Az Allianz-torony Berlinben
Forrás: AFP

Jó hír, hogy az osztalékot az előző évihez képest 5 százalékkal 8 euróra emelik, miközben az elemzői konszenzus 7,95 euró volt. Ezzel a tegnapi 190 eurós részvényárfolyam alapján négy százalékos részvényhozamot biztosít a társaság részvényeseinek.

Oliver Bäte, az Allianz igazgatóságának elnöke az eredmények kapcsán kijelentette , hogy

a Csoport 2017-ben elérte a tervezett eredményét, megőrizte rendkívüli tőkeerejét és lezárta az összesen 3 milliárd eurós részvény-visszavásárlási programját.

A vállalat óvatos előrejelzést fogalmazott meg 2018-ra, eszerint az üzemi eredmény az idén 10,6 és 11,6 milliárd euró között lesz.

A befektetők, úgy tűnik, rövid távon nem díjazzák a jelentést, mivel pénteken délelőtt negyed tizenegykor az egyetlen Dax amely a negatív tartományban tartózkodik, egészen pontosan 0,65 százalékkal csökkent az árfolyama.

 

osztalék biztosító 2017-es eredmény Allianz
Kapcsolódó cikkek