Cégvilág

Tavasszal folytatódhat az M44-es kivitelezése

Tavasszal kezdheti az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros-Békéscsaba szakaszának kivitelezését a közbeszerzésen nyertes Duna Aszfalt Kft. Erről tartott sajtótájékoztatót Dankó Béla országgyűlési képviselő csütörtökön.

A közbeszerzési eljárás csaknem egy évvel tovább tartott a tervezettnél, így az átadási határidő 2021. január 31-re változott. A 18 kilométeres szakaszon a régészeti feltárás és a lőszermentesítés már meg is indult – húzta alá.

A szakasz nettó 41 milliárd forint belföldi forrásból valósul meg – tette hozzá.

Munkagép dolgozik az épülő M44-es gyorsforgalmi út nyomvonalán Csabacsűd közelében 2018. február 22-én. Az út Nagykőröstől kiindulva az M5-ös autópályát fogja összekötni Békéscsabával, majd később folytatódhat a román határ felé.
Forrás: MTI / Rosta Tibor

Dankó Béla elmondta, az M44-es Kondoros-Tiszakürt közti 62 kilométeres szakasza – amelyre 145,68 milliárd forintot fordítanak – az ütemterv szerint halad, befejezése 2019 harmadik negyedévére várható.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) tájékoztatása szerint a szakaszon 49 híd és egy 450 méter hosszú acél ívhíd épül, a cölöpözés több helyen már elkészült, és zajlik a pillérek kialakítása is.

A harmadik, Tiszakürt-Lakitelek közti 10 kilométeres szakaszra nemrég írták ki a közbeszerzést – közölte Dankó Béla. Itt a feladat része egyebek mellett egy új tiszai híd tervezése és építése, továbbá a nyertesnek meg kell építenie a lakitelki mérnökségi telepet is. A tervezésre és kivitelezésre 32 hónapot határozott meg a NIF. Az M44-es gyorsforgalmi út 110 kilométer hosszú lesz, ebből 54,6 kilométernyi fejlesztés Békés megyében valósul meg.

 

Békéscsaba Békés megye M44-es gyorsforgalmi út
Kapcsolódó cikkek