Cégvilág

Biztonsági kihívásokkal jár a mobil munka

Felfutás várható a jövőben a vállalati mobilitási megoldások piacán. Még mindig kihívás a privát eszközök céges környezetben történő kezelése.

Gyors növekedés várható a következő években a BYOD (bring your own device – hozd a saját eszközöd) és a vállalati mobilitási megoldások piacán, a Novell közlése szerint a 2016-os 35,1 milliárd dollárról 2021-re 73,3 milliárd dollárosra bővülhet ez a szegmens, ami évente átlagosan közel 16 százalékos fejlődés.

Még mindig kihívás a privát eszközök céges környezetben történő kezelése
Fotó: Shutterstock

A tendencia érthető, hiszen ahhoz, hogy az alkalmazottak egyszerűen, de biztonságosan használhassák a céges erőforrásokat a saját készülékeikről, a vállalatoknak professzionális felügyeleti eszközökre és támogatásra van szükségük.

Az informatikai szakemberek számára azonban még mindig kihívás, hogy egységesen és biztonságosan felügyeljék az infrastruktúrán belül használt céges és privát tulajdonú okostelefonokat és tableteket, hiába biztosítanak hozzájuk vállalati támogatást a legnagyobb rendszerek fejlesztői. A Novell szakértői szerint a hatékony megoldáshoz mindenképpen szükséges egy olyan rendszer, amellyel egyszerre lehet kezelni minden készüléket, a mobileszközöktől kezdve a laptopokon át az asztali számítógépekig.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható.

saját eszköz mobil munka byod mobilitás
Kapcsolódó cikkek