Cégvilág

Épül a koreai akkumulátorgyár Komáromban

Az SK Innovation elektromos autókban használható akkumulátorokat gyárt majd Komáromban. A 97,5 milliárd forintos beruházás első ütemben 410 új munkahelyet teremt.

A dél-koreai SK Innovation a komáromi ipari parkban 97,5 milliárd forintos beruházással hozza létre az elektromos autókban használható akkumulátorokat gyártó üzemét – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az építkezés ünnepélyes indításán.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a dél-koreai SK Innovation vállalat első európai gyárának ünnepélyes alapkőletételén a komáromi ipari parkban 2018. március 8-án. Az elektromos autókban használható akkumulátorokat gyártó üzem 97,5 milliárd forint összegből valósul meg.
Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Szijjártó Péter hozzátette, a gyár kapacitásának első ütemében 410 új munkahelyet teremt, a kormány a beruházást 8,17 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

A magyar gazdaság gerincét az autóipar adja, az ágazatban 176 ezer ember dolgozik, 2017-ben 8000 milliárd forintot állítottak elő, innen származik az ország ipari termelésének közel egyharmada – ismertette a miniszter.

https://www.vg.hu/vallalatok/oriasi-kinai-beruhazas-johet-magyarorszagra-818793/

Komárom akkumulátorgyár SK Innovation
Kapcsolódó cikkek