Cégvilág

Mégis elér az M3-as Káposztásmegyerig?

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. kiírta az M3-as metró Káposztásmegyerig történő meghosszabbításának előkészítésére és az engedélyes és kiviteli terv készítésére vonatkozó pályázatot – olvasható az Európai Unió hivatalos közbeszerzési lapjában, a TED-ben. E szerint a munkák becsült értéke nettó hárommilliárd forint.

A kiírás szerint a jelenlegi végállomás, vagyis Újpest központ és a tervezett káposztásmegyeri végállomás között négy új közbenső állomás (2 kéreg alatti, 2 felszíni) épülne. A pályázati felhívásból nem derül ki, hogy milyen nyomvonalon haladna a metró Káposztásmegyer felé.

A lakótelep megépítésekor arról volt szó, hogy a metrót egy szakaszon a felszín fölött vinnék, a később a lakótelepig meghosszabbított 14-es villamos vonalán. A felhívásban az viszont szerepel, hogy a Rákospalota-Újpest állomáshoz kapcsolódóan P+R parkolót alakítanak ki, és a villamos pálya is átesik egy korrekción.

A pályázók április 18-án nyújthatják be ajánlatukat. Az értékelés során legnagyobb súlya az árnak lesz. De csak az a vállalkozás indulhat a pályázaton, amelyik rendelkezik az ajánlati felhívás feladásának napjától visszafelé számított 36 hónapban legalább egy, összesen legalább két kilométer hosszú, városi gyorsvasút és/vagy országos közforgalmú vasút tervezéséhez kapcsolódó engedélyezési és/vagy kiviteli tervkészítésre vonatkozó referenciával.

Az M3-as metró meghosszabbításának gondolta a vonal megépítése óta időről-időre felvetődött, de eddig érdemi előrelépés nem történt.

M3-as metró Káposztásmegyer Budapesti Közlekedési Központ
Kapcsolódó cikkek