Cégvilág

Szolnokon dupláz a Stadler

Megkapta az építési engedélyt a Stadler legújabb beruházási terve, amellyel a szolnoki forgóvázüzemének kapacitását kívánja megduplázni a svájci központú vasúti járműgyártó cégcsoport.

Az összesen 10 milliárd forint értékű a korábbi szolnoki cukorgyár területén valósul meg, amelynek eredményeképpen az eddigi 250 forgóváz nagyjavítására és gyártására vonatkozó éves kapacitás 500 forgóvázra emelkedik.

A beruházást a gyártó két ütemben valósítja meg. Az első ütem keretében egy 8 000 négyzetméter összterületű üzem kerül felépítésre, amelyből 7 000 négyzetméter területen a termelés, és 1 000 négyzetméter területen irodai munka folyik majd.

A második ütem során egy maximum 20 000 négyzetméter területű raktárcsarnok építését is tervezi a cég.

Fotó: Stadler Rail

A szolnoki üzem jelenleg mintegy 1 800 négyzetméter területen működik, így a technológiai fejlesztés óriási növekedési lehetőségeket biztosít a vállalat számára, egy műszakra vetítve 500 forgóváz nagyjavítása és gyártása válik lehetővé.

A beruházás első üteme az építési engedély jogerőre emelkedését követően április közepén indul el, a kész új üzemcsarnokban várhatóan még ez év harmadik negyedévében a termelés is elindul.

A második ütem tervezett kezdete 2018 nyara, befejezésének várható időpontja 2019 harmadik negyedéve.

A beruházás során a Stadler nemcsak a termeléshez szükséges rendelkezésre álló területet növeli, hanem egymilliárd forint értékben technológiai fejlesztéseket is végrehajt.

A befektetés két ütemének összértéke eléri a 10 milliárd forintot, és mintegy 15 fő létszámbővítéssel jár majd.

Stadler forgóvázüzem kapacitásbővítés
Kapcsolódó cikkek