Cégvilág

Új üzemcsarnokot adtak át Bonyhádon

A helyi ipari parkban a bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó Schäfer-Oesterle Kft. fogja bővíteni a termelését.

A létesítményt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 300 millió forintos támogatásával építtette meg az önkormányzati tulajdonú Bonycom Kft., a német tulajdonú, autóiparban tevékenykedő Schäfer-Oesterle Kft. áprilistól bérlőként működik majd az 1300 négyzetméteres épületben.

A társaság a kapacitásbővítéssel 50 fővel 400-ra növeli dolgozóinak számát.

A csarnok avatásán Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára emlékeztetett arra, hogy a cég három éve átadott, első bonyhádi üzemépületének létrehozásában állami kockázatvállalás is volt, az állam a Széchenyi Tőkealapon keresztül résztulajdonosként is érdekelt a Schäfer-Oesterle Kft. sikerében.

A bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó Schäfer-Oesterle Kft. új, közel 1300 négyzetméteres gyártócsarnoka a bonyhádi ipari parkban
Forrás: MTI Fotó: Sóki Tamás

Az újabb bővítéssel a német befektető cég abbeli bizalmát fejezi ki, hogy Bonyhád megfelelő lehetőségeket biztosít számára, és az itt dolgozók megfelelő tudással végzik a munkájukat, amelynek köszönhetően a Schäfer-Oesterle világszerte a legjobb minőségű termékekkel tudja az autóipart ellátni – mondta.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője elmondta, az ipari park címet 2005-ben elnyert területen elkészült négy ipari épület mellé a következő másfél évben még öt csarnok épül, amelyekkel összesen csaknem egymilliárd forintos beruházás valósul meg.

Az 1976-ban alapított, az autóipari alkatrészek bőrrel való bevonására specializálódott német Schäfer-Oesterle csoport termékeit németországi, valamint a 2005-ben alapított magyar leányvállalat bonyhádi gyárában állítják elő.

A bonyhádi üzemben többek között E-osztályú Mercedesek bőrbevonatú karfája készül, amelyből évente 70 ezer darabot gyártanak.

Több mint hatmilliárd forintból – 1,6 milliárdos kormánytámogatással – fejleszti két telephelyét a járműelektronikai alkatrészeket gyártó Rosenberger Magyarország Kft.

 

Széchenyi Tőkealap Rákossy Balázs NGM bonyhádi iparipark Schäfer-Oesterle Kft. német tulajdonú
Kapcsolódó cikkek