Cégvilág

A WhatsApp-alapító a Facebook törlésére buzdít

Az egyik legnépszerűbb csevegőkliens már korábban távozott társalapítója nem hagyja szó nélkül Zuckerberg cégének irtó kellemetlen eseményeit.

Így, hogy az egykori whatsappos Brian Action cége most Zuckerbergnél van, a volt tulajdonos arra buzdítja a felhasználókat, hogy töröljék Facebook profiljukat. Ezzel elkerülhetik az adatvédelmi bakikat, világméretű botrányokat, mint amilyen a napokban kirobbant Cambridge Analytica körüli eset is volt – közli az Independent.

Action ma tette közzé egyre ikonikusabbá váló twitter bejegyzését:

It is time. #deletefacebook (eljött az idő # töröld a Facebookot).

A posztot már több ezren megosztották, és Action hashtag-propagandája hatásosnak látszik a Facebook ellen, de hogy pontosan mennyien törölték magukat eddig, azt egyelőre nem tudni.

Acton valószínűleg azért veszi a lelkére az adatlopási botrányt, mert a WhatsApp egyik fő csapásiránya mindig is a felhasználók védelme volt. Rengeteg energiát fordítottak az elmúlt években arra, hogy a program kikezdhetetlenül biztonságos legyen.
Forrás: AFP

A WhatsApp két alapítója közül Jan Koum továbbra is a cégnél dolgozik, ám Brian Acton már elhagyta az egyik legbiztonságosabbnak mondott csevegőalkalmazás fedélzetét.

Zuckerberg vállalata 2014-ben felvásárolta őket, és azóta is zökkenőmentesen és biztonságosan működik az alkalmazás, ráadásul kétoldali titkosítással.

adatlopás Facebook WhatsApp
Kapcsolódó cikkek