Cégvilág

A felépülés kulcsa a korai felismerés

A daganatos betegségek kialakulásától tartunk a leginkább – mutatott rá a Groupama Biztosító megbízásából készült felmérés. Ez nem véletlen, hiszen Európában Magyarországon a legmagasabb a daganatos betegségekből eredő halálesetek aránya. 

A magyarok kétharmada leginkább a rákos megbetegedéstől tart, a lakosság 76 százaléka érintett is valamilyen formában a betegségben – derült ki abból a Groupama Biztosító által megrendelt országos és reprezentatív felmérésből, melynek megállapításait a társaság a Nemzeti Rákellenes Napon ismertette.

A kutatás megmutatta, hogy a magyarok 40 százaléka ismer olyan személyt, aki sikeresen felépült a betegségből.

A computer tomográfiás diagnosztika is fontos szerepet játszhat a gyógykezelésben
Forrás: A. NOOR / BSIP/AFP

A kutatás utána járt annak, hogy a megkérdezettek szerint mi jelenti a legnagyobb segítséget a gyógyulás során. A kérdésre adott válaszok alapján a legfontosabb tényező a gyorsaság: a válaszadók mintegy hattizede szerint az a legfontosabb lépés a gyógyulás felé az, hogy a diagnózis felállítása már a kezdeti stádiumban megtörténjen.

A biztosítótársaság szakmai partnere szintén a legelső szakaszban nyújtott segítség fontosságát hangsúlyozza:

 betegség korai stádiumában felállított gyors és pontos diagnózis kulcsfontosságú a gyógyulást elősegítő tényezők között

– hívta fel a figyelmet Dr. Balázs Anna, az Onkomplex Rákdiagnosztika és Asszisztencia Kft. orvosigazgatója.

Ezekre az igényekre reflektálva vezette be a Groupama Biztosító Rákdiagnosztikai Biztosítását, mely lehetővé teszi, hogy egy rosszindulatú elváltozás gyanújánál a teljes kivizsgálási folyamatot néhány munkanapon belül elvégezzék, méghozzá magas technikai színvonalú berendezésekkel.

rákdiagnosztika daganatos betegség Nemzeti Rákellenes Nap Groupama Biztosító Zrt.
Kapcsolódó cikkek