Cégvilág

Intenzíven nőtt az ipari ingatlanok iránti érdeklődés Budapesten

Mindössze 87 ezer négyzetméternyi terület kihasználatlan, így az üresedési ráta mindössze 4,2 százalékos, gyakorlatilag stagnál a hazai piacon.

Két új beruházás elkészültével 18 ezer négyzetméterrel bővült 2018 első negyedévében a több mint kétmillió négyzetméteres fővárosi ipariingatlan-állomány. Ebből mindössze 87 ezer négyzetméternyi terület kihasználatlan, így az üresedési ráta mindössze 4,2 százalékos, gyakorlatilag stagnál – jelentette a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF, BRF).

Az East Gate Business Park 11 ezer négyzetméteres és a Budapest Dock szabadkikötő C2 épülete 7 ezer négyzetméteres új csarnokának átadásán kívül az ipariingatlan-piac a Logicor Fehérakác úti raktárbázisának 4,4 ezer négyzetméteres második épületével bővült tovább. Így már csaknem 70 ezer négyzetméterrel haladja meg a kétmillió négyzetmétert a teljes állomány. Az idei első negyedéves bővülés nem kiemelkedő, a tavalyi hasonló időszakban több mint 40 ezer négyzetméternyi új ingatlannal növekedés a szektor.

A bérlői kereslet kiemelkedő volt: a 103,8 ezer négyzetméterre beérkezett igény 45 százalékkal nagyobb, mint tavaly év elején. A kereslet 72,7 százaléka szerződéshosszabbítás volt, az új szerződések részaránya 21,8, a bővüléseké 5,5 százalék volt.

A teljes cikket a Világgazdaság pénteki számában olvashatja.

Budapest kereslet ipari ingatlanpiac
Kapcsolódó cikkek