Cégvilág

Elkelt egy fővárosi magánkórház

Olyan privát szakorvosi, diagnosztikai, gyógyító-megelőző hálózatot kíván kialakítani a MedAlliance Holding, amely saját kórházi háttérrel is rendelkezik – mondta a Világgazdaságnak a közelmúltban alakult zrt. igazgatósági elnöke, Fábián Lajos.

A MedAlliance Holding Zrt. meg­­állapodott a budapesti Lehel úton lévő Róbert Károly Magánkórház Zrt. többségi részesedésének megvásárlásáról. Az eladó Lantos Csaba tíz év után döntött úgy, hogy megválik a létesítménytől, amely az Opten adatai szerint 2016-ban 1,6 milliárd forintos árbevételt ért el, az adózás előtt eredménye pedig 100 millió forint volt.

A közelmúltban alakult Med­Alliance Holding Zrt. alapítói már évek óta közelről figyelték a magyar egészségügyi rendszer és piac alakulását – mondta a Világgazdaságnak a kórház megvásárlása kapcsán Fábián Lajos, a MedAlliance Holding igazgatóságának elnöke. Mint megtudtuk, 2017 második felében állapodott meg az ügyletről Lantos Csabával. A vételárat üzleti titokként kezelik.

Sikeres magyar üzletemberek alapították a magánkórházat megvásárló társaságot
Fotó: Bruzák Noémi

A holding tulajdonosai magyar szakemberek, akik az elmúlt évtizedekben figyelemre méltó szakmai sikereket értek el az általuk képviselt területeken. Az alapítók között van többek között a Medicover, a svéd tulajdonú nagy egészségbiztosító és szolgáltató volt európai igazgatója, a KPMG visszavonult ügyvezetője, az UniCredit Bank volt ügyvezetője, az Oppenheim ügyvédi iroda alapító partner ügyvédje, valamint egy vállalkozások fejlesztésében és finanszírozási kérdéseiben nagy jártasságú fiatal, tapasztalt szakember is, mondta lapunknak Fábián Lajos.

A holding céljai között szerepel, hogy Magyarországon az egészségügyi ellátás színvonalának javítása érdekében olyan privát szakorvosi, diagnosztikai, gyógyító-megelőző hálózatot alakítson ki, amelynek saját kórházi háttere is van.

A teljes cikket a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatja

Lantos Csaba MedAlliance Holding Zrt. Fábián Lajos Róbert Károly Magánkórház
Kapcsolódó cikkek