Cégvilág

Nagy pénzt kap az idén is a budapesti állatkert

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta a Pannon Park projekt idei ütemére szánt összeg felhasználásának mikéntjét.

Elfogadta a Pannon Park projekt idei évre szánt 18,4 milliárd forint összegű támogatási szerződését szerdán a Fővárosi Közgyűlés.

A kormány tavaly határozatban döntött arról, hogy a Pannon Park projekt a korábban biztosított 25 milliárd forint támogatási összeg 18,7 millió forintos megemelésével összesen legfeljebb 43,7 milliárd forint támogatás felhasználásával valósuljon meg a 2015-2020 közötti időszakban.

Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője a Föld Fesztiválon, az állatmentő program bemutatásán, az állatkert Föld napi rendezvényén. Balra Margit, egy mentett fehér gólya gondozója kezében
Forrás: MTI Fotó: Kovács Attila

Korábban a kormány elfogadta, hogy a fenti összeget a főváros részére éves ütemezésben folyósítja az adott évi támogatásra vonatkozóan megköthető támogatási szerződés alapján, így 2017. december 31-ig 6,2 milliárd, idén 18,4 milliárd, 2019-ben 15,8 milliárd, 2020-ban pedig 3,1 milliárd forintot.

A főváros a támogatást a Fővárosi Állat- és Növénykert részére központi irányító szervi támogatásként biztosítja, a Pannon Park projekt megvalósításának kiadásaira folyósítja.

Fővárosi Állat- és Növénykert Fővárosi Közgyűlés Pannon Park kormány támogatási szerződés
Kapcsolódó cikkek