Cégvilág

Több százezer euróért versenyeznek a startupok

A növekedési fázisú startupok, azaz scaleupok között keresi a legújabb európai tech sikersztorikat az EIT Digital, a digitális innováció és oktatás vezető európai szervezete, amely deep tech megoldásokat nyújtó cégek jelentkezését várja.

Az idén ötödik alkalommal meghirdetett startup versenyen a legjobb tíz vállalkozást összesen 750 ezer euró értékben díjazzák, pályázni június 14-ig lehet.

Az alábbi öt kategóriában tudnak felmutatni sikeres technológiai terméket:

  • digitális ipar,
  • digitális városok,
  • digitális jóllét,
  • digitális infrastruktúra és
  • digitális pénzügyek.
  • Az egyes kategóriákban két-két cég tölthet egy évet az EIT Digital Akcelerátornál, a kategóriagyőztesek további 50 ezer euró pénzdíjat kapnak.

    Mindenkinek ajánljuk a részvételt, hiszen az EIT Digital kapcsolatrendszere minden olyan magyar startupnak releváns lehet, amely az európai és globális piacok felé orientálódik

    – hangsúlyozza Kálcsics Gergő társigazgató.

    Az Akcelerátor maga és annak startup versenye is az ún. deep tech innovációkra fókuszál, azaz egyedi tudományos és technikai újításokra, amelyek többnyire jogi védelem alatt állnak, illetve nehezen reprodukálhatók. A felforgató deep tech megoldásokon dolgozó növekedési fázisú startupok, azaz scaleupok kulcsfontosságúak Európa jövőjére nézve, mivel ők a digitális transzformáció motorjai – tette hozzá Chahab Nastar, az EIT Digital innovációért felelős igazgatója.

    További információ és jelentkezési lap az EIT Digital Challenge honlapján található: www.challenge.eitdigital.eu

     

    startup verseny EIT Digital
    Kapcsolódó cikkek