Cégvilág

Futurisztikus épületet emel Őrmezőn a Futureal

Eddigi legnagyobb irodafejlesztési projektjét valósítja meg a Futureal-csoport Őrmezőn, Magyarország legnagyobb közlekedési csomópontjában. A Budapest ONE irodapark több mint 65 ezer négyzetméter bérelhető területtel bővíti a fővárosi irodapiacot – közölte a cég.

A Kelenföldi pályaudvar, a 4-es metró, valamint az M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszának találkozásánál épül a Futureal-csoport ikonikus formavilágú irodaprojektje. A WELL Building Platina előminősítésű, szalagépületnek tervezett irodaház első ütemét 2019 második félévében adják át.

A Budapest One látványterve
Forrás: Futureal-csoport

A Budapest ONE tervezésénél külön figyelmet kapott, hogy látványos kialakítása ellenére se nyomja el vizuálisan a több tízezer embernek otthont lakóövezetet. Ennek megfelelően az irodaház magassága nem tér el a környezetében található épületektől.

A szalagépületet, szimulációk segítségével úgy tervezték, hogy a napsütés iránya, a napenergia-potenciál és a légáramlás szempontjából legideálisabb forma jöjjön létre – így például egy felhős napon sem kell felkapcsolni a világítást az épületben.

A Budapest ONE-t energiatakarékos, intelligens központi épületirányítási rendszerrel szerelik majd fel, a falakat nyugalmat sugárzó színek borítják, de meditációs szoba és tágas, zöld tetőkert, tusolóval felszerelt biciklitároló, vízmentes nanotechnológiás autómosó, az épület tetején panorámás futópálya is a dolgozók rendelkezésére áll majd, emellett lehetőség lesz az elektromos autók töltésére, valamint szelektív hulladékgyűjtésre is.

Nagyszabású építkezés kezdődik a Hungária körúton

Néhány héten belül indul a Hungária körúton a négy irodaépületből álló Aréna Business Campus építése – jelentette be április 18-án Borbély Zoltán, a fejlesztő Atenor Group Hungary Kft. vezetője az irodakomplexum alapkőletétele alkalmából.

 

Budapest One szalagépület Futureal-csoport energia takarékos
Kapcsolódó cikkek