Cégvilág

Egy cégben folytatja tovább több nagy agrármárka

A cég térségi érdekeltségeiben a vetőmagtermelés 58, a növényvédőszer-gyártás pedig 52 százalékos súllyal szerepel.

A DowDuPont mezőgazdasági divíziójaként Magyarországon is megalakult a Corteva Agriscience – jelentették be a cég vezetői Dombóvárott. Az év elején vált ismertté, hogy amerikai székhellyel megalakul a DuPont Pioneert, a DuPont növényvédelmi üzletágát és a Dow AgroScience-et egyesítő Corteva Agriscience, amely

a világ több mint 130 országában évi 14 milliárd dolláros árbevétellel számolhat, s mintegy 22 ezer főt foglalkoztat

– mondta Jean Philippe Riffat, a cég kelet-közép-európai marketingmenedzsere. Az erők egyesítését azzal magyarázta, hogy 2050-ben már közel tízmilliárd embert kell élelmiszerrel ellátni, amire csak innovatív, fenntartható módon működő agrárvállalatokkal van esély.

Fotó: Shutterstock

A cég térségi érdekeltségeiben a vetőmagtermelés 58, a növényvédőszer-gyártás pedig 52 százalékos súllyal szerepel, de épül digitális megoldásokat szolgáltató ágazat is. A Corteva Agriscience divízió Magyarországon a magyar Dow- és DuPont-érdekeltségekre épül, amelyek a Dow AgroSciences Hungary Kft.-t, a DuPont Magyarország Kft.-t, a Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft.-t és a Pioneer Hi-Bred Termelő és Szolgáltató Zrt.-t foglalják magukba – mondta Borsos László, a Corteva Agriscience ügyvezetője.

E hazai vállalatok több mint 20 ezer magyar gazdálkodó szervezettel vagy gazdával voltak tavaly üzleti kapcsolatban, s az új cég is meghatározó szereplője marad a hazai kukorica-, napraforgó- és repcetermesztési technológiáknak. A világ egyik legnagyobbjának számító szarvasi vetőmagüzemében például 1995 óta több mint 80 millió dollárnyi fejlesztés történt.

A teljes cikk a Világgazdaság pénteki számában olvasható

pioneer Corteva Agriscience DowDuPont
Kapcsolódó cikkek