Cégvilág

Másnak a fényképével emlékezett Aretha Franklinre a Fox News

A hírcsatorna először azt írta, hogy véletlenül takarták ki Aretha Franklin arcát, majd elismerték, hogy egyáltalán nincs is rajta a felvételen.

A Fox News zavaros bocsánatkérést adott ki, miután kiderült, hogy Aretha Franklin halálhírét Patti LaBelle énekesnő képével írta meg a hírcsatorna – szúrta ki a HuffPost.

Aretha Franklin
Fotó: AFP

A Fox News egy közleményt adott ki, amelyben Aretha Franklin családjától és barátaitól kértek elnézést. A közlemény szerint egy olyan fotóval szerettek volna tisztelegni az énekesnő előtt, amelyen Patti LaBelle-lel együtt adott elő. Azonban a felvételen nem látszik az elhunyt énekesnő, amerre a hírcsatorna azt írta:

Franklin asszony képe el lett homályosítva ebben a folyamatban, amit nagyon sajnálunk.

Umm, is that Patti LaBelle in the corner? pic.twitter.com/PmUPpgc0zb

— Philip Lewis (@Phil_Lewis_) 2018. augusztus 16.

A HuffPost azonban megjegyzi, hogy a kép a fehér Házzban megrendezett 2014-es Women of Soul koncertet örökíti meg, ahol Patti LaBelle is fellépett, azonban

az eredeti felvételen egyáltalán nincs is rajta Aretha Franklin.

Később Jessica Santostefano, a Fox News szóvivője megjegyezte, hogy Franklin neve hivatalosan szerepel az általuk felhasznált fénykép leírásában, de azt elismerték, hogy nincs rajta az énekesnő, ezért elnézést kérnek.

Elhunyt Aretha Franklin, a soul királynője

A művész halálát súlyos hasnyálmirigyrák okozta.

 

Fox News Aretha Franklin
Kapcsolódó cikkek