Cégvilág

Bővíti magyarországi hálózatát az ALDI

Az áruházlánc országszerte öt új üzletet nyit, és ezáltal mintegy 100 új munkahellyel járul hozzá a hazai foglalkoztatás bővítéséhez.

Öt új üzlettel bővül az ALDI hálózata Magyarországon – közölte kereskedelmi vállalat sajtóközleményében, mely szerint

  • augusztus 30-án már megnyitotta kapuit az áruházlánc második egysége Szolnokon, a Széchenyi István körút 139. alatt.
  • Szeptemberben 6-án pedig két új egységgel bővült a hazai hálózat: Kaposváron a Petőfi utca 56. szám alatt és Veszprémben, a Budapest út 20-28. szám alatti Veszprém Plázában nyílt egy-egy új áruház.
  • Szeptember 27-én Enyingen, a Váci Mihály utcában nyílt meg a következő ALDI,
  • míg a 137. magyarországi ALDI üzlet hamarosan Üllőn, a 4-es főút mellett nyílik meg.
  • Fotó: AFP

    A most nyíló áruházakkal a vállalat mintegy 100 új munkahelyet hozott létre a magyarországi kiskereskedelemben. A kaposvári és veszprémi üzletek hétfőtől szombatig, reggel 7 és este 21 óra között várják a vásárlókat, míg a szolnoki üzlet reggel 7 és este 20 óra között tart nyitva. Vasárnap mindegyik áruház egységesen 8 és 18 óra között áll a vásárlók rendelkezésére – hangsúlyozza a vállalat.

    Üzemben a második naperőmű

    Immár a második magyarországi üzleténél állított használatba háztartási naperőművet az áruházlánc. A soproni üzlet után már a budaörsi, Kandó Kálmán utcában található ALDI áruház tetején is villamos energiát termel az 50 kWp teljesítményű napelemes rendszer. A fotovoltaikus erőmű által megtermelt villamos energiát az ALDI a budaörsi üzlet saját energiafelhasználásának csökkentésére fordítja. Minderről az üzletbe lépő vásárlók is meggyőződhetnek, hiszen a bejáratnál telepített kijelző az addig megtermelt energiamennyiségről és a megtakarított CO2-kibocsátásról tájékozta őket.

     

    Aldi hálózatbővítés üzlet
    Kapcsolódó cikkek