Cégvilág

Jelentős személycserék a Wizz Air-nél

Számos fontos pozícióra neveztek ki új embereket a légitársaságnál.

A Wizz Air bejelentette, hogy október 1-jétől Joel Goldberget tölti be a cég digitális igazgatói posztját. A szakember a Wizz Air e-kereskedelmi, adatelemzési és automatizálási, IT innovációs, valamint IT infrastrukturális, illetve szolgáltatási funkcióiért felel.

Goldberg korábban a Nike Európáért felelős szenior technológiai igazgatója volt, azelőtt pedig a G4S-nél, az APMaersk-nél és a DHL Express-nél töltöbb be vezető pozíciókat.

Fotó: Kurucz Árpád

A Wizz Air bejelentette azt is, hogy Maria Kyriacou-t a vállalat igazgatótanácsába független nem-ügyvezető igazgatói pozíciójába helyezték. Kyriacou jelenleg az ITV tartalomgyártási és –fejlesztési divíziója, az ITV Studios nemzetközi részlegének elnöke.

Pályafutását a PwC-nél kezdte, majd a The Walt Disney Company pénzügyi tervező és elemző csapatához igazolt. 2010-től az ITV Studios szórakoztató tartalmakért felelős globális ügyvezetője lett, jelenlegi pozícióját 2016 óta tölti be.

Végül Thierry de Preux több mint 6 év után azonnali hatállyal visszavonul az igazgatói pozícióból. Thierry de Preux a díjazási bizottság tagja is volt, azonban erről is lemondott, így a pozíciót már Maria Kyriacou tölti be.

személycsere Wizz Air
Kapcsolódó cikkek