Cégvilág

Rákgyógyszert fejlesztett Budapesten a Servier

Magyarország az egyetlen Franciaországon kívül, ahol a gyógyszeripari vállalat összes tevékenysége megtalálható.

A francia gyógyszeripari vállalat, a Servier továbbra is elkötelezett a magyar kutatás iránt, és folytatja magyarországi tevékenységét – mondta Olivier Laureau, a Servier csoport elnöke a magyarországi gyógyszerkutató intézet alapításának tizedik évfordulóján.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Hozzátette:

Magyarország az egyetlen Franciaországon kívül, ahol a csoport összes tevékenysége megtalálható.

A 149 országban jelen lévő vállalat alapkutatási tevékenységet is csak ebben a két országban folytat, két molekuláris kutatóközpontja közül az egyik, a Servier kutatóintézet Budapesten van. A Servier egy nonprofit alapítvány irányítása alatt álló gyógyszeripari cég, amely forgalmának 25 százalékát kutatás-fejlesztésbe fekteti, és összes nyereségét fejlesztésre fordítja – mondta a csoport elnöke. Magyarországon az Egis megvásárlásával jelent meg a gyártó-kutató cég.

Franciaország Magyarország he­te­dik legfontosabb kereskedelmi partnere, 2017-ben mintegy 8,1 milliárd eurót ért el a két ország közötti forgalom – mondta Ponevács-Pana Petra a Külgazdasági és Külügyminisztérium beruházások ösztönzéséért felelős helyettes államtitkára.

Az év első hét hónapjának adatai szerint a magyar 3,1, az pedig 2,9 százalékkal bővült. A 80 millió eurós exportnövekedés főként a gyógyszeriparnak köszönhető – tette hozzá a helyettes államtitkár.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható

 

Servier Franciaország
Kapcsolódó cikkek