Cégvilág

Sikersztorit ír a kiállításipar

A Hungexpo 7,6 milliárd forintos, a tavalyit több mint 10 százalékkal meghaladó árbevételre számít az idén.

A Hungexpo Zrt. 7,6 milliárd forintos, a tavalyit több mint 10 százalékkal meghaladó árbevételre számít az idén, amihez kellő alapot ad az első fél évben elkönyvelt 4,5 milliárdos rekordforgalom – tudtuk meg a kőbányai vásárváros legújabb rendezvényeit beharangozó tájékoztatón.

Ganczer Gábor, a vállalat vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a tavalyi 82 százalék után idén 87 százalékra növelték a Hungexpo kapacitásainak kihasználtságát, a múlt évben 300 rendezvénynap volt, ez a szám az idén tovább nőtt.

Az első fél évben csak 24 olyan nap volt, amikor sem szakmai, sem közönségrendezvényt nem tartottak a Hungexpo területén. Januártól júniusig 72 százalék volt a saját rendezvények aránya, az év második felében viszont 46 százalékra nő a vendégrendezvényeké. A bevásárlóközpontok megjelenése nyomán elnéptelenedő klasszikus közönségvásárok helyét fokozatosan vették át a szakmai konferenciákkal, kreditpontszerző rendezvényekkel kísért kiállítások, amelyek közül több a régióban is kiemelkedő jelentőségűvé vált.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A FeHoVa kiállítás például Európa legnagyobb vadászati és horgászati kiállítása lett. A Hungexpo vezérigazgatója kiemelte: a legtöbb kiállítás iránt fokozódó érdeklődést tapasztalnak, az Agromash látogatórekordot döntött az idén, a Sirha kiállításaira és programjaira több mint 20 ezren látogattak ki, és az Ipar Napjain is 20 százalékkal több látogatót regisztráltak, mint tavaly.

A rendre újabb területekre fókuszáló kiállításszervezők az idén először önálló rendezvény keretében adnak helyet az egészségügyi, a lakberendezési és a szépségipari ágazat szereplőinek. E három terület közül a Hungaromed Egészségügyi és Orvostechnológiai Kiállítás hiánypótló rendezvény, amelyen egyszerre lesznek jelen a legnagyobb orvostechnikai, valamint a gyó­gyászati segédeszközöket gyártó és forgalmazó cégek, egészségügyi magánszolgáltatók, egészségbiztosítók, szakmai szervezetek, a kísérő konferenciákon pedig a szakmai szervezetek partnersége révén kreditpontos továbbképzések is lesznek.

Ganczer Gábor elmondta: a következő évtizedben az összes tízezer főnél nagyobb orvosi konferencia helyszínévé akarják tenni a Hungexpót, amire jó eséllyel pályáznak, elvégre az összes nagy rendezvény szervezését kimagasló színvonalon valósították meg a résztvevők szerint.

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában olvasható

vásárközpont kiállítás Hungexpo Zrt.
Kapcsolódó cikkek