Cégvilág

Újabb vád Carlos Ghosn ellen

Eddig „csak” 44 millió dolláros adócsalással és a Nissan eszközeinek jogellenes használatával gyanúsították meg.

Újabb, 27 millió dolláros tétellel bővülhet Carlos Ghosn bűnlajstroma, az Asahi japán gazdasági napilap értesülései szerint ugyanis nemcsak 2010 és 2015 között, hanem a rákövetkező években is szabálytalanul adózott a Nissan Tokióban egy hete őrizetbe vett elnöke.

Eddig „csak” 44 millió dolláros adócsalással és a Nissan eszközeinek jogellenes használatával gyanúsították meg. Az értelmi szerzőnek tartott Greg Kelly Nissan-igazgatót is letartóztatták.

Ha a két ügyet egyesítik, akkor meghosszabbítható a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetséget összekovácsoló Ghosn őrizetbe vétele.

Forrás: AFP

Kelly szombaton a japán NHK tévécsatornának nyilatkozott és leszögezte, hogy Ghosn jövedelmének megállapítása az igazgatóság tudtával és beleegyezésével történt, a kifizetések teljesen szabályosak voltak. Más kérdés, hogy nem ezt, hanem a jövedelemadó elsíbolását róják fel neki a hatóságok.

Az igazgató aláhúzta, a Nissan, és nem Ghosn érdekeit szem előtt tartva járt el, jóllehet a cég igazgatósága ezt másként értékelte csütörtökön, amikor Ghosnt leváltották, és mindkettejüket eltávolították a cég igazgatóságából.

A Nissan elengedte Carlos Ghosn kezét

A Nissan-Renault-Mitshubishi autógyári szövetség harmadik tagja, a Mitsubishi Motors felügyelőbizottsága a héten dönt Carlos Ghosn elnöki megbízatásáról.

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában olvasható

Nissan Carlos Ghosn Renault
Kapcsolódó cikkek