Cégvilág

A személyi változások nem befolyásolják az NHKV munkáját

Reagált a Világgazdaságnak a sajtóértesülésekre a hulladékgazdálkodó holding.

A gazdasági igazgató munkaviszonya közös megegyezés alapján, a gazdasági igazgató-helyettesi és jogi igazgatói pozíciót betöltő kollégák munkaviszonya saját kérésükre és kezdeményezésükre közös megegyezéssel lett megszüntetve. Ferencz Kornél vezérigazgatói főtanácsadó jelenleg is az NHKV Zrt. alkalmazottja – válaszolta a VG.hu megkeresésére a cég.

A 24.hu írta meg csütörtök reggel, hogy „szinte a teljes menedzsementet menesztették a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. éléről”. A portál értesülései szerint Ferencz Kornéltól is megváltak – ezt cáfolta most a cég.

Mint az NHKV írta,

a vezetőségben történt változások nem befolyásolják a cég tevékenységét,

emiatt a hulladék elszállításában az ingatlanhasználók semmilyen változást nem érzékelnek majd. A társaság a hulladékgazdálkodásban betöltött koordináló szerepét továbbra is ellátja – közölte az NHKV Zrt. sajtóirodája.

Fotó: Veres Viktor

A Világgazdaság szerdán elsőként írta meg, hogy az NHKV 2017-re vonatkozó beszámolója alapján a hulladékkezelő cég gazdasági nehézségekkel küszködik, és a 2016-os veszteségnél bő kétszer nagyobb, mínusz 3,6 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta a tavalyi évet. Eredménytartaléka pedig mínusz 2,4 milliárdról mínusz 8,3 milliárdra romlott.

hulladékgazdálkodás NHKV
Kapcsolódó cikkek