Cégvilág

A Tesco már át is utalta a béreket

A Tesco a január havi fizetéseket az összes munkatársa számára ma átutalta, egy nappal korábban az eredetileg tervezett ütemezésnél.

Sajtóhírek szerint bizonytalanná vált a Tescónál a januári bérek kifizetése, a Világgazdaság információ szerint a cég már ma átutalta a béreket. Az információt lapunk érdeklődésére a Tesco megerősítette.

A cég negyven bérszámfejtője szerda reggel határozatlan idejű sztrájkba kezdett, mert nem tudtak megállapodni arról, milyen feltételekkel helyezi át a cég a bérszámfejtést Győrből Budapestre.

A Tesco határozott szándéka, hogy támogassa a változásban érintett munkatársakat, ezért a győri bérszámfejtő kollégáknak a törvényi előírások teljesítésén felül további jelentős pénzügyi juttatási csomagot ajánlott fel, hogy az átállási és a munkakereső időszakot támogassa – írta a Tesco közleményében.

A Tesco csalódott, hogy az ajánlat ellenére a sztrájkbizottság a dolgozók érdekeit szem előtt tartó további egyeztetés helyett a sztrájk mellett döntött. Ezzel együtt a Tesco tiszteletben tartja a sztrájkbizottság sztrájkhoz való jogát. A Tesco a sztrájk ellenére is folytatni kívánja a párbeszédet, nagyra értékeli a győri kollégák szakértelmét, és bízik abban, hogy az egyeztetés folytatódik. A cég szándéka, hogy a sztrájkbizottsággal a tárgyalóasztal mellett folytassa az egyeztetéseket – írta a közleménye.

Fotó: AFP

A Tesco tisztában van a különleges körülményekkel, melyekkel a bér- és TB számfejtési feladatok Győrből Budapestre történő áthelyezése jár, valamint elismeri a győri kollégák elkötelezettségét.

A Tesco ezúton is köszöni az esedékes bér- és TB számfejtési feladatok ellátására mozgósított csapat munkáját, akik gondoskodtak róla, hogy valamennyi magyar kolléga időben, sőt a tervezett fizetési ütemezésnél korábban megkapja fizetését.

Sztrájkolnak a bérszámfejtők, belülről bénulhat le a Tesco

Sztrájkba lépett szerdán a Tesco teljes győri bérszámfejtő osztálya, emiatt 17 500 dolgozó is késve kaphat fizetést.

 

bérszámfejtés Győr fizetés Tesco
Kapcsolódó cikkek