Cégvilág

A harmadik világban terjeszkedne a Tungsram

A régi magyar vállalat által gyártott hatezer terméknek újabb piacokat akarnak szerezni.

Külföldi gyárépítés, startup-inkubáció, megjelenés az energiatárolás és sok más egyéb terveiről is beszélt a napi.hu-nak Jörg Bauer, a Tungsram tulajdonosa.

A cég vezetője egy éve vásárolta meg a magyarországi GE csoport Lightning üzletágát és élesztette újra az ismert magyar márkanevet. Bauer elmondta, különböző, Tungsramtól független iparági szakértőkkel együtt dolgoznak azon, hogy az általuk gyártott hatezer termék közül melyeket lehet más területeken is hasznosítani. Hozzátette, jelenleg is tárgyalásban állnak a GE több üzletágának vezetőjével, hogy a világítástechnikán kívül más területen is együtt tudjanak müködni.

Fotó: VG/Kallus György

A cégvezető elmondta,

erőteljesebben akarnak megjelenni például az egészségügyben, a mezőgazdaságban, a légi- vagy az autóiparban.

Kiemelte témaként az energiatárolást, amely szerinte „óriási növekedési potenciállal rendelkezhet az elkövetkező években.”

Az ilyen jellegű fejlesztéseket egyébként az EU is támogatja, hiszen nem akarnak külső, főként ázsiai partnerektől függeni egy ilyen fontos területen.

Mégis, jelenleg csak egy nagy projekt van az unió területén, Svédországban. Én bízom benne, hogy a jövőben egy magyar megoldás is elterjedhet. Ez azonban hosszú és drága (legalább egymilliárd eurós) folyamat” – tette hozz Jörg Bauer.

Elmondta, az egy éve kijelölt célt, hogy a cég elérje a 90 milliárd forintos árbevételt nagyjából teljesítette a Tungsram. Azt is mondta, hogy a cég olyan külföldi piacokat céloz meg, ahol már erős a brand neve és nagy infrastrukturális fejlesztések előtt állnak. „Sok ország van ma, ahol elmaradott az infrastruktúra és nem a következő apró lépést tervezik megtenni, hanem egyből a legmagasabb szintet célozzák meg.

Ilyen például Pakisztán vagy Egyiptom. Rendkívül fontos az is, hogy jó legyen Magyarország viszonya is az adott állammal”

– tette hozzá.

 

Tungsram Jörg Bauer terjeszkedés
Kapcsolódó cikkek