Cégvilág

Digitális forradalom az építőiparban

Az építőipar legújabb technológiáit és megoldásait mutatják be a héten a világ egyik legnagyobb építőipari vásárán, a müncheni Baumán.

A háromévente megrendezett vásár standjai 614 ezer négyzetmétert foglalnak el, az eseményre az idén 55 országból több mint 3500 szakmai kiállító érkezett. A rendezvény egyik nagy figyelmet keltő attrakciója a 3D-s betonnyomtatás technológiája volt, de meg lehetett ismerkedni egy applikációval is, amely egy kétdimenziós tervrajzot háromdimenzióssá alakít, vagyis olyanná, amelyet forgatni és nagyítani is lehet.

A legutóbbi, mintegy 700 ezer látogatót vonzó Baumán a németországi Peri csoport standját nagyjából 180 ezren látogatták meg. Ez óriási bemutatkozási lehetőség volt számunkra, de a korábbi ügyfeleinknek is megmutathattuk legújabb termékeinket és megoldásainkat

– mondta a Világgazdaságnak Marcus Woehl, a világ egyik vezető zsalu- és állványzatgyártó vállalatának kommunikációs igazgatója.

Az építőiparban használható legfejlettebb technológiákkal ismerkedhettek meg a Bauma látogatói
Fotó: Peri

Hangsúlyozta, hogy egy akkora vállalatnak, mint a hetven országban 8700 munkavállalót foglalkoztató Peri családi vállalkozás, az innováció ma nem lehet kérdés, hiszen ez generálja az üzletet. Az építőiparnak olyan termékekre van szüksége, amelyek még biztonságosabbá teszik a munkavégzést, és gyorsabbá, olcsóbbá az építkezést.

A társaság budapesti székhelyű vállalata, a Peri Zsalukölcsönző, Értékesítő és Technológiai Szolgáltató Kft. a nyilvános adatok szerint 2017-ben 3,7 milliárd forintra növelte az előző évben még 2,2 milliárdos árbevételét. Adózott eredménye 16,5 millió forint volt, egy évvel korábban még 88 milliós mínuszt jegyzett.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható

 

Bauma építőipar kiállítás
Kapcsolódó cikkek