Cégvilág

Tulajdonosváltás a Népszavánál

Leisztinger Tamás egyik cége, a Proton Trade Zrt. veszi meg a Népszava kiadóját – közölte a lapot megjelentető társaság sajtóügynöksége.

Elkötelezett befektető érkezett a Népszavához, a piacvezető országos napilap így biztonságban működhet és fejlődhet a jövőben – idézik Puch László eddigi tulajdonost, aki a kiadót 2016 óta a Horizont AG nevű érdekeltségén keresztül birtokolta.

Felidézték, a három évvel ezelőtti tulajdonosváltás óta a szerkesztőség kibővült a Népszabadság és a Magyar Nemzet volt újságíróival, a lap megduplázta példányszámát. Elmondásuk szerint hétköznaponként mintegy 21 ezren, szombatonként pedig körülbelül 25 ezren vásárolják meg a lapot.

Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Puch László hangsúlyozta: az adásvétel nem ötletszerű döntés, korábban nyilvánosan is jelezte, hogy pénzügyi befektetőkkel szeretné megerősíteni a lapot.

Leisztinger Tamás a közleményben megjegyezte,

az, hogy megvásárolták a Népszavát, egyben értékválasztás is.

Leisztinger Tamás kifejezte abbéli szándékát, hogy a lap a jövőben is az emberről, a mindennapi életről szóljon és kiemelten kezelje a szolidaritást. Nemcsak a lap hangnemét kívánják megőrizni, hanem a szerkesztőséget is, illetve a megkezdett fejlesztések folytatását is támogatják – jegyezte meg.

Leisztinger Tamás Népszava Proton Trade Zrt. Puch László
Kapcsolódó cikkek