Cégvilág

A Daimler nagyon elégedett Kecskeméttel

Teljes kapacitással működik a gyár és a Daimler nagyon elégedett Kecskeméttel – mondta a magyar gyár kommunikációs igazgatója a VG.hu-nak.

Nincs szó arról, hogy a bővítést megkérdőjelezték volna

– hangsúlyozta a VG.hu megkeresésére Ludvig Orsolya, a kecskeméti Mercedes-gyár kommunikációs igazgatója. Szerinte

egy nagyon komplex dolgot próbál a média leegyszerűsíteni egy szenzációvá.

Az Index szerda reggel arról írt, hogy hosszú távon számolnak vele, de átmenetileg felfüggesztették Kecskeméten a Mercedes-gyár bővítését, amit a portálnak meg is erősített a Daimler stuttgarti központja. (Az anyacéget mi is megkerestük, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük!)

„Ami fix: a gyár bővítése nem kérdés, a Mercedes nagyon elégedett Kecskeméttel” – emelte ki a kommunikációs igazgató, hozzátéve, hogy évek óta teljes kapacitással működnek. „Konkrétan nem tudunk eleget gyártani, már a jövő évi termelési program is teljes, és erre a kompetenciára épít a Mercedes” – fűzte hozzá.

Fotó: AFP

Korábban német sajtóértesülések alapján a VG.hu is hírt adott arról, hogy a Mercedes és a BMW nehéz pénzügyi helyzete miatt veszélybe kerülhetnek a magyarországi bővítések. A BMW a VG.hu kérdésére kijelentette, hogy nem kommentálják a sajtó spekulációit. Hozzátették, arra sem reagálnak miszerint gazdasági racionalizálás miatt lemondanának a debreceni telephely megépítéséről. Ugyanakkor Sandra Schillmöller lényegében cáfolta a német sajtóértesüléseket:

a magyarországi új üzem létrehozása nagyobb termelési kapacitást biztosít a vállalatuknak. Kína, Mexikó és Amerika után Európában is megerősítik az üzleti tevékenységünket

– tette hozzá a BMW szóvivője.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium korábbi megkeresésünkre azt közölte, hogy

  • a BMW-beruházás, illetve annak előkészítése a megfelelő ütemben zajlik,
  • a Mercedes pedig továbbra is hosszú távon elkötelezett Magyarország mellett, elégedett a kecskeméti gyárral, amely fontos láncszem a cég gyártási hálózatában.
  • gyárbővítés Mercedes Kecskemét
    Kapcsolódó cikkek