Cégvilág

Ismét akadozik a szemétszállítás

A szelektív hulladék begyűjtése járatátcsoportosítás miatt a kapacitás függvényében történik.

Sorra jelennek meg a közlemények a Zöld Híd B.I.G.G. weboldalán, amelyben arra hívják fel az érintett településeken élők figyelmét, hogy a rendes időtől eltérően pár nappal később szállítják el a szelektív szemetet, illetve a zöldhulladékot – vette észre a Pénzcentrum.

Nagymaros 1-es körzetében a június 24-re tervezett szelektív hulladék begyűjtése járatátcsoportosítás miatt június 25-től folyamatosan, a kapacitás függvényében történik. Fóton a június 25-re tervezett zöldhulladék begyűjtése járatátcsoportosítás miatt június 28-tól folyamatosan, a kapacitás függvényében történik.

Fotó: Oláh Tibor / MTI (illusztráció)

Az érintett települések lakóit tömörítő Facebook-csoportokban arról számolnak be, hogy már több mint egy hónapja ez a gyakorlat működik – a weboldalon is ekkortájban kezdtek megjelenni a késésről értesítő közlemények. A hulladékot egyelőre mindenhonnan elvitték, csak pár nappal később.

A világ szinte minden pontján problémát jelent a műanyaghulladék kezelése, egy korábbi felmérés szerint ráadásul a problémát nagyrészt a multik termékei okozzák.

 

szemétszállítás HULLADÉK
Kapcsolódó cikkek