Cégvilág

Diszkontbenzinkutakkal erősít az OMV

Néhány Ausztriával szomszédos országban, köztük Magyarországon jelenne meg újabb diszkont-töltőállomásokkal az OMV csoport, főként olyan helyeken, ahol az egységeket saját gyártású üzemanyaggal tudja ellátni.

Magyarországon, Németország déli részén és Szlovéniában kíván terjeszkedni üzemanyagtöltő diszkontállomásaival az OMV, de kibővítené hasonló ausztriai hálózatát is. Ezek az egységek alkalmazottak és boltok nélkül működnek, viszont – mint a társaság hangsúlyozza – költség- és időhatékony tankolást kínálnak. Az OMV-nek Ausztriában mintegy 220 ilyen kútja van. Az újabbak nyitásakor fontos szempont, hogy azokat is el lehessen látni a társaság saját finomítóiból, Magyarország esetében ezért az OMV schwechati olajfeldolgozójához közelebb eső Dunántúlon sejthető nagyobb terjeszkedés.

A diszkontkoncepcióval kapcsolatos fejlesztések a magyarországi retail képviselettől függetlenül zajlanak, az osztrák anyavállalat saját szervezésében

– válaszoltak az OMV Hungary Kft.-nél a Világgazdaság kérdéseire, amelyek az alacsonyabb árral dolgozó kutak megjelenésének idejére, számára és árkoncepciójára vonatkoztak.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Diszkontrendszerben az OMV Avanti nevű töltőállomásai és a százszázalékos OMV-leány FE-Trading által üzemeltetett töltőállomások működnek, de kedvezményes árat kínálnak a Petrom márkájú kutak is. Az Avanti egységek többsége Ausztriában található, és jórészt az FE-Trading töltőállomások is. Ez utóbbiak a Hofer/Aldi élelmiszer-kiskereskedelmi diszkonthálózathoz kapcsolódnak.

A németországi Aldi Süd által megvásárolt Hofer láncnak Ausztriában és Szlovéniában vannak élelmiszerboltjai.

A Hofertől 2016-ban vett meg az OMV 66 benzinkutat. Ha az OMV Magyarországon is az ausztriai gyakorlatot kívánja követni, akkor diszkontcélra szóba jöhet a 2016 eleje óta az OMV nevén futó 21 Avanti töltőállomás, ezenkívül az Aldival tavaly indított együttműködés kibővítése.

A teljes cikket a hétfői Világgazdaságban olvashatja

ÖMV diszkontbenzinkút
Kapcsolódó cikkek