Cégvilág

Kiállítás nyílt Andy Vajna filmjeinek plakátjaiból

Az Andy Vajna kollégái és barátai által szervezett kiállítás bemutatja a januárban elhunyt producer filmes pályafutását.

Andy Vajna negyvenkét filmjének plakátja, fényképek, személyes relikviák láthatók a Hongkong-Los Angeles-Budapest című kiállításon, amely az idén januárban elhunyt producer születésének 75. évfordulóján, csütörtökön nyílt a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben. Az Andy Vajna kollégái és barátai által szervezett kiállítás bemutatja a januárban elhunyt producer filmes pályafutását, a mintegy hatvan alkotásból 42 film plakátját felvonultatva.

Megtalálható köztük első filmje, az 1972-ben készült Deadly China Doll, a Rambo – Első vér (1982), az Angyalszív (1987), a Vörös Zsaru (1988), az Elemi ösztön (1992), az Evita (1996) és A miniszter félrelép (1997) plakátja is.

Helyet kapott a tárlaton mintegy harminc, filmforgatáson készült fénykép, Andy Vajna személyes relikviái, a Rambo-filmekben használt eredeti kések, az Evitáért kapott Golden Globe-díj és Alan Parker rendező rajzai.

Andy Vajna
Fotó: Móricz-Sabján Simon

Andy Vajna több mint hetven kollégája és barátja közreműködésével katalógus is készült. Ebben a kiállításon szereplő plakátok és egyéb tárgyak fotója mellett számos személyes történet olvasható, például Joe Eszterhastól, John McTiernantől, Koltai Róberttől, Nemes Jeles Lászlótól, Sándor Páltól és Szabó Istvántól.

Szerepelnek a katalógusban olyan filmes sztorik is Andy Vajnától, amelyek eddig még nem jelentek meg.

A Hongkong-Los Angeles-Budapest című tárlat szeptember végéig látható a Kempinski Hotel Corvinus Budapest lobbyjában és a Nobu Budapest étteremben.

Andy Vajna film kiállítás
Kapcsolódó cikkek