Cégvilág

Jobb ajánlattal kelt el a Tiffany

Az LVMH részvényenként 120 dolláros kivásárlási árral kereste meg a céget, amely hezitált. A francia cég később 130 dollárra emelte ajánlatát.

Az amerikai Tiffany & Co. ékszerkereskedelmi vállalat részvényesei rábólintottak a francia LVMH luxuscikk-forgalmazó konszern 14,7 milliárd dolláros (részvényenként 135 dolláros) felvásárlási ajánlatára.

Tavaly novemberben már mindkét cég igazgatótanácsa elfogadta az ügyletet. A kivásárlási ajánlatot azonban még a Tiffany részvényeseinek is jóvá kellet hagyniuk. Az akvizíció lezárására a szokásos felügyeleti engedélyek függvényében 2020 közepén kerülhet sor.

A francia luxuscikk-forgalmazó konszern és az amerikai ékszerkereskedelmi vállalat között folyó tárgyalások ténye tavaly októberben vált ismerté.

Fotó: AFP

Akkor az LVMH részvényenként 120 dolláros kivásárlási árral kereste meg az amerikai céget, amely kezdetben hezitált, de miután a francia cég egy hónapon belül 130 dollárra emelte ajánlatát, a Tiffany vezetése elfogadta azt.

A 183 éves múltra visszatekintő amerikai Tiffany ékszeripari vállalat megvásárlása a francia LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton SE) konszern eddigi legnagyobb akvizíciója.

LVMH kivásárlás Tiffany & Co
Kapcsolódó cikkek