Cégvilág

Aláírták a bérmegállapodást az Audinál

A megállapodás 3 évre szól, amelynek időtartama alatt a munkatársak átlagosan 36 százalékos jövedelemnövekedésben részesülnek.

Átlagosan 36 százalékos jövedelemnövekedés a 3 évre szóló megállapodás időtartama alatt- olvasható az AUDI HUNGARIA Zrt. közleményében.

Dr. Knáb Erzsébet, az AUDI HUNGARIA Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja: „Munkatársainknak vonzó juttatási csomaggal kiszámíthatóságot, vállalatunknak jövőbeni versenyképességet jelent bérmegállapodásunk”. Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnöke: „A megállapodás hosszú távon biztosítja munkatársainknak az anyagi, szociális és foglalkoztatási biztonságot”

Fotó: AUDI HUNGARIA Zrt

A mai napon az AUDI HUNGARIA Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet tárgyalódelegációi sikeresen lezárták a bértárgyalási folyamatot. A megállapodást Dr. Knáb Erzsébet, az AUDI HUNGARIA Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja, valamint Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnöke írták alá.

A megállapodás 3 évre szól, amelynek időtartama alatt

a munkatársak átlagosan 36 százalékos jövedelemnövekedésben részesülnek.

Az ajánlat az első évben, azaz

idén áprilistól átlagosan 12,5 százalékos jövedelemnövekedést jelent a munkavállalóknak.

A bérmegállapodás egyéb elemeket is tartalmaz, így például az inflációkövetést és az évente 130.000 forint egyszeri szabadon választható kifizetést. A bérmegállapodás részét képezi egy, a foglalkoztatás biztonságát támogató intézkedéscsomag is.

Örülök a megállapodás létrejöttének, ezzel az Audi Hungaria minden munkatársa számára egy, a magyar munkaerőpiacon vonzó juttatási csomagban sikerült megállapodnunk. Különösen fontosnak tartom, hogy a munkavállalói delegációval egyetértésben, a vállalat történetében először három évre szóló bérmegállapodást kötünk, amely tervezhetőséget és kiszámíthatóságot jelent munkatársaink számára, egyben vállalatunk jövőbeni versenyképességének is fontos eleme

- mondta Dr. Knáb Erzsébet, az AUDI HUNGARIA Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

Fotó: Andreas Gebert/dpa/AFP

„Büszke vagyok arra, hogy rendkívüli alapossággal és felkészültséggel dolgozott mindkét tárgyalófél annak érdekében, hogy 2020. március 31. előtt létrejöjjön a megállapodás, amely hosszútávon biztosítja az Audi Hungaria munkatársai számára az anyagi, szociális és foglalkoztatási biztonságot az elkövetkezendő időszakban. Köszönöm mindkét fél tárgyalódelegációinak és támogató munkacsoportjainak, valamint külső szakértőinek a munkáját. Külön köszönöm munkatársainknak és tagjainknak a tárgyalások alatt mutatott, felénk irányuló támogatásukat, konstruktív javaslataikat és nem utolsó sorban a türelmüket„, hangsúlyozta Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnöke.

A bérmegállapodás 2020 áprilisától lép hatályba.

bérmegállapodás Audi Hungaria
Kapcsolódó cikkek