Cégvilág

Különleges munkarendet vezet be a Stadler

A munkavállalók védelme érdekében hozták meg a döntést.

Az egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel és a munkavállalók egészségének megóvása érdekében különleges munkarendet vezet be a Stadler szolnoki kocsiszekrény üzeme. A döntés értelmében

a termelőtevékenységet végző munkatársak néhány részterület kivételével az eddigi két műszakos munkarendről egy műszakos munkarendre térnek át, míg a termelést támogató területek munkaidő-beosztása ehhez igazodva változik.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Ezzel párhuzamosan a Stadler a szolnoki üzem minden munkavállalója számára 4 havi munkaidő-keretet rendel el, amellyel megfelelő rugalmasság biztosítható a kötelező munkaórák teljesítéséhez.

Az intézkedésektől a vállalat vezetése azt várja, hogy az üzem területén naponta megforduló munkatársak számának korlátozásával a fertőzés terjedéséhez szükséges kontaktok száma jelentősen csökken. A rugalmas munkaidőkeret pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a munkahelyek a járvány okozta bizonytalan időszakban is megóvhatóak és fenntarthatóak legyenek. A különleges munkarend 2020. március 23-tól április 17-ig hatályos, amely időszak az egészségügyi körülményeinek fényében lecsökkenthető, vagy szükség esetén meghosszabbítható, vagy átalakítható.

Stadler koronavírus munkarend
Kapcsolódó cikkek